Förädling och lagring av livsmedel

Optimala förhållanden för bearbetning och förvaring av livsmedel.

Optimal luftfuktighet är avgörande för att säkerställa kvaliteten och hållbarheten hos en mängd olika livsmedel. Det är också en hållbar lösning som bidrar till att minimera matsvinnet. Dessutom minskar den partiklar i luften som bildas vid produktion av t.ex. pulvermat, vilket bidrar till att skydda fabriksanställdas hälsa.

Klimabefukting AS installerar skräddarsydda system för luftfuktning som kan integreras i befintliga luftkonditioneringssystem eller implementeras som fristående lösningar.

  • Bättre mognadsförhållanden
  • Optimering av fatlagring
  • Färskare färskvaror
  • Ökad hållbarhet under lagring

Förvaring och packning

Luftfuktning förhindrar krympning av färskvaror under produktion och lagring och främjar mognadsprocessen.

Torr luft leder till ökad statisk elektricitet, vilket kan påverka förpackningen av pulverbaserade eller flytande livsmedel i påsar och folier avsevärt.


Öst

Beroende på önskad mognadsgrad och typ av ost kan rätt luftfuktighet påverka lukt och smak för att uppnå en optimal produkt enligt tillverkarens önskemål.

Den extra luftfuktigheten förhindrar också oavsiktlig viktminskning av ostprodukten.

klimatefuktning.se, luftbefuktning, luftfuktare, inomhusklimat, fuktreglering, dammkontroll, luftkvalitet, HSE, ökad produktion, elektronik, sågverk, virke, gruvor, tryckeri, kontor, livsmedel, plastproduktion, måleri, livsmedel, elektronik, bilindustri, lager

Bakverk

Under bakningen kommer en tillräckligt hög fuktnivå att främja jäsning och förhindra att det bildas för mycket skorpa på den förformade degen.

Genom att tillföra extra fukt under den sista bakningsfasen får bröd och frallor en fin krispig och gyllene skorpa.


Pulveriserad mat

Vid tillverkning av t.ex. färdigmat i pulverform, bakverk och glass bildas ofta inandningsbara dammpartiklar som kan orsaka andningsproblem. Befuktning reducerar effektivt sådana partiklar.